Peniaze a práca

Ako pomôcť svojej obľúbenej reštaurácii, aby prežila toto obdobie?

Opatrenia, ktoré nečakane vtrhli do našich životov, obmedzujú všetkých – niektorých viac, iných menej. Medzi tých, ktorí stáli v prvej línii a dostali plný zásah patria okrem zdravotníkov aj ľudia podnikajúci v gastronómii. Zo dňa na deň museli zatvoriť svoje prevádzky, ich otvorenie je v nedohľadne a finančné rezervy – ak vôbec ešte nejakú majú – sa míňajú veľmi rýchlo. Mnohí z nich sa však nevzdávajú a hľadajú spôsoby, ako udržať svoje „dieťa“ pri živote. Ak máte aj vy obľúbenú reštauráciu, tiež môžete prispieť troškou k tomu, aby ste si v nej mohli vychutnať svoj milovaný pokrm, keď toto všetko pominie. Ako?

Ako pomôcť zachrániť svoju obľúbenú reštauráciu

Vypäté situácie odhaľujú skutočné tváre ľudí, ktoré nezakryjú ani rúška – a práve v týchto týždňoch vidieť v spoločnosti obrovskú dávku solidarity, ľudskosti, chuti pomáhať iným. Ak patríte medzi tých, ktorí majú finančnú istotu, môžete ľahko podporiť svoju obľúbenú reštauráciu, bistro, kaviareň – objednávkou. Čo keby sme prenechali nakupovanie paliet múky a kartónov droždia tým, ktorí to s týmito surovinami vedia lepšie ako my?

Objednať si denné menu, burger alebo pizzu k večernému sledovaniu seriálov zo svojho obľúbeného podniku nemusí byť zásadný výdavok. No pre gastro podniky to môže byť obrovská pomoc: hovorí sa korunka ku korunke a som milionár, teraz by sme to mohli upraviť na „cent k centu a bude na nájom“. V týchto dňoch sa tiež mnohí vracajú do práce či pracujú z domu, v takejto situácii pomôže stránka jadonesiem.sk.

Dovoz jedla môže byť aj bezkontaktný

Nemusíte využívať dovoz alebo preberanie jedla vo výdajnom okienku každý deň, ak tak urobíte aj raz do týždňa, môže to pomôcť vašej obľúbenej reštaurácii prežiť. Navyše dnes už môže byť i prebratie pizze či denného menu bez kontaktu – platbu uhradíte vopred alebo sa dohodnete s kuriérom, že mu danú hotovosť či stravné lístky necháte na určenom mieste a on vám nechá jedlo pred dverami. Ak to nie je u vás možné, myslite na bezpečnosť svoju aj iných: minimom je rúško, veľkým plusom sú jednorazové rukavice.

Aj Up Slovensko sa rozhodlo prispieť svojou troškou

Jedna objednávka môže vyzerať ako kvapka v mori, no keď urobíme krok, dva dozadu a pozrieme sa na situáciu z nadhľadu, uvidíme desaťtisíce ľudí, ktorí rovnakým spôsobom pomáhajú zachraňovať svoje obľúbené podniky v gastronómii. Ani nám, v Up Slovensko, nie je ich osud ľahostajný a rozhodli sme sa tiež prispieť svojou troškou: do 15. mája 2020 neúčtujeme reštauráciám, ktoré preplácajú stravné lístky či kredity priamo v Up Slovensko žiadnu províziu za naše služby.

Budeme radi, keď ani v týchto ťažkých dňoch neprestanete platiť stravnými lístkami, stravovacou kartou alebo od 11. marca i kartou Up Déjeuner v mobile, a to bezkontaktne až do výšky 50 €, svojim obľúbeným reštauráciám. Spoločne to zvládneme.