Peniaze a práca

Jazdené vozidlá nemusia mať drahú údržbu

Pokiaľ sa obzeráte po novom aute, a na kúpu vozidla priamo od importéra alebo oficiálneho predajcu nemáte dostatok prostriedkov, tak je voľba zvyčajne iba jedna. Človek sa musí poobzerať po zaujímavom aute na trhu s jazdenými vozidlami.

jazdené vozidlá

A aj keď sa niekomu môže táto voľba zdať nevhodná a radšej bude šetriť o pár rokov dlhšie na nové vozidlo, nemusí to byť vždy iba riziková kúpa. Dôležité totiž je vedieť od koho dané jazdené vozidlo kupujete. Ďalším dôležitým znakom je aj to, či je vám predajca ochotný poskytnúť pozáručný servis alebo prípadné garancie či výhody pri kúpe jazdeného vozidla priamo u neho.

Jazdené vozidlo je potrebné si dobre prezrieť a skontrolovať

Pri prezeraní ponuky áut na predaj je ako prvé nutné vedieť, aký typ auta vlastne chcem a koľko môžem alebo som ochotný investovať. Pozor si treba dávať na prekvapivo lacné ponuky, ktoré sú zväčša označené ako veľmi súrne. Jedná sa totiž často o problematické vozidlá, s ktorými budete mať neskôr pravdepodobne dosť veľké problémy.

Pokiaľ ste si už vytipovali niekoľko vozidiel z ponuky predajcov, je samozrejme potrebné otestovanie týchto ponúkaných áut na predaj. Predpokladáme, že určite sa bude jednať o viacero predajcov, či už autobazárov, alebo súkromných predajcov, či autorizovaných predajcov predávajúcich aj jazdené vozidlá.

Práve posledne spomenutá skupina je veľmi zaujímavá a často ponúka vozidlá vo veľmi dobrom stave a v ponuke dokáže veľmi jednoducho pribaliť aj bonusy ako pozáručný servis a iné výhody.

Pri testovaní vozidla by ste mali jednoznačne absolvovať testovaciu jazdu na dlhšiu trasu. Práve pri takejto trase dokážete odhaliť mnohé vady a chyby, ktoré by vás mohli neskôr zaskočiť. Dobré je so sebou vziať aj odborníka na automobily. Zväčša postačí kamarát čí známy pracujúci v servise. A hoci nedokáže hneď odhaliť všetky chyby, na tie najzávažnejšie vás zaručene upozorní.

Áut na predaj je dosť, tak sa netreba unáhliť

Pri jazdených vozidlách táto pravda platí viac ako 100 percentne. Pokiaľ sa vás predajca bude snažiť silou mocou do obchodu dotlačiť, tak zvýšte svoju opatrnosť. Možno chce horúci zemiak prehodiť do vašich rúk. Preto vyberajte opatrne a s rozvahou, veď auto nekupujete každý deň. A rovnako by vám aj auto malo slúžiť čo najdlhšie, tak nech s ním netrávite väčšinu času v servise.