Šport

Rýchle a účinné cviky proti bolesti hlavy

Bolesť hlavy je nepríjemná, zlá a intenzívna. Čím častejšie sa opakuje, tým viac siahame na dno svojich síl. Niekedy je to naozaj boj na dlhé trate. Potrebujeme byť vitálni, svieži a aktívni v práci a doma. Všetko, na čom pracujeme, musí mať hlavu a pätu. Pri bolestiach sa to jednoducho nedá…

Boľavá hlava je témou, o ktorej keď sa začne diskutovať, ťažko ju ukončiť. Dôvodov môže byť nekonečne veľa… Preto netreba lamentovať, ale konať! Lieky bolesť utlmujú. Nikomu by však nemalo ísť len o krátkodobú úľavu. Ak odmietate pomoc odborníkov, aspoň si schuti zacvičte. Prinášame vám tipy na zopár účinných cvikov, ktoré zlepšia fyzické aj mentálne zdravie pri náhlych bolestiach hlavy.

Niet žiadnych výhovoriek. Sú to ľahké, príjemné a uvoľňujúce cvičenia na doma, v práci alebo pri kávičke s kolegom. Možno si nikto nič nevšimne. Ideálne by však bolo, ak by vás priatelia podporili a pridali sa k vám.

Cvičme spoločne… Kdekoľvek, kde sa dá?!

Pri každom cviku je najlepšie vypnúť. To sa vzťahuje na mobily, odkazovače, maily a návštevy. Aspoň na moment… Striedajte nádych a výdych a každú chvíľu si užívajte. Počúvajte svoje telo, jeho vibrácie, zvuky a vône. Na nič nemyslite! Perfektné, ak to zvládnete aspoň na 10 minút.

Príjemným relaxačným cvikom je ukláňanie hlavy raz k pravému ramenu a potom k ľavému. Pravou rukou uchopte ľavé ucho a hlavu priam ťahajte k ramenu. Precvičíte si šijové svaly, odstránite napätie a tŕpnutie v oblasti krčnej chrbtice.

Ďalší cvik môžete taktiež vykonať v sede. Je už o niečo náročnejší, no zvládnete ho ľavou zadnou… Vystrite sa, hrudník napnite a brucho stiahnite. Rukami sa chyťte vzadu na temene hlavy. Lakte nech sú čo najviac od seba. Hlavu dvíhame nahor, pred seba a potom zdola nahor. Osvedčeným cvikom je aj rotačný pohyb ramenami. Položíme na ne ruky a otáčame, dokým je nám to príjemné. Uvoľní sa telo, myseľ a pravdepodobne ustúpi aj bolesť.

Foto: pixabay.com