Ostatné články

Online hracie automaty stále viac v kurze

Určite si viete predstaviť hlavný rozdiel medzi hraním hracích automatov naživo v herni a hraním online hracích automatov z pohodlia domova. Asi jedinou faktickou výhodou „kamenných“ automatov je istá spoločenská príslušnosť a v súčasnosti možno ešte istá vyššia likvidita  peňazí. Ostatok je všetko v prospech online automatov až na niekoľko regulácii zo strany štátu pri hraní hazardných hier. Či už by sme si porovnávali pestrosť, možnosť výberu hier a kasín, bonusy, vyššie percento výhernosti, či možnosť vyskúšať si automaty zadarmo. To všetko prináša naviac online svet  hracích automatov.

Hranie cez internet

Pestrosť a rozmanitosť

Rôznorodosť športových či hracích automatov spočíva nielen v ich tematike, ale hlavne sa líšia počtom valcov. Najznámejšie z nich bývajú 3-valcové a 5-valcové, ale samozrejme existujú aj viacvalcové. Či už ide o námety z populárnych počítačových hier, komiksov, populárnych fantastických, sci-fi, či dobrodružných filmov alebo o najväčšiu klasiku s ovocným motívom (fruit machines), všetky z nich sú lákavé, aby pritiahli najviac nadšencov. Neustále prechádzajú obnovou, zlepšovaním a v neposlednom rade sa dopĺňajú aj o výherné línie, bonusové kolá, ktoré zvyšujú ich interaktivitu. Práve trojvalcové sa považujú za klasický typ automatov. Tie najobyčajnejšie majú iba jednu výhernú líniu prevažne v strednom riadku. Počet línií v závislosti od modernizácie v hracom automate samozrejme rastie. V 3-valcovom ich ale je logicky menej ako v 5-valcovom, kde je počet prvkov viac (9 oproti 15).

Zaujmú aj klasické 3-valcové automaty?

Sú jednoduchšie, veľmi dobre sa pri nich spoznáva svet hracích automatov. Zabavíte sa nenáročne a jednoducho, aj keď môžu začať po nejakej chvíli jemne nudiť a byť monotónne. Jednotlivé otočenia zvyknú byť rýchlejšie kvôli nenáročnosti systému. Hráč má vyššiu výhernosť ako pri viacvalcovom automate. Keďže je tu menej príležitostí na vsadenie, istým spôsobom sa šetria prostriedky hráča. Úplní začiatočníci si práve tento typ automatu obľúbia. Online kasína samozrejme ponúkajú možnosť aj tento typ automatov vyskúšať v zábavnom móde, bez použitia reálnych prostriedkov. Spoločnosti ich zvyknú modernizovať tak, že pridávajú bonusové hry aj v trojvalcových automatoch. Hlavne preto, lebo práve bonusové hry sú lákadlom a spestrením pre hráčov. A keďže bezplatné otočenia nie sú zvykom u týchto typov, tak pridávanie bonusovej hry vo forme scatteru, ktorý ani nemusí vytvoriť výhernú líniu, stačí, že sa objaví na potrebnom mieste, či v potrebnom počte.

Novinky v 5-valcových automatoch

Práve zložitosťou sa líšia od klasických 3-valcov. Dokážu pritiahnuť novinkami hráčov, ktorí sa pri nich dočkajú rôznych foriem bonusových kôl, otočení zdarma, veľkého počtu výherných línií. To všetko si môžete vyskúšať zdarma alebo si pozrieť video recenziu. Online kasína poskytujú na vyskúšanie si 5 a viac valcových automatov tak dlho, ako to budete potrebovať pre spoznanie všetkých úskalí a zložitejších postupov. Môžete nimi docieliť nielen zábavu, ale aj slávu, či bohatstvo. Oplatí sa ho minimálne vyskúšať v zábavnom móde bez reálnych peňazí.

Poznáte všetky typy online hracích automatov?

Nárast popularity online hracích automatov priniesla práve internetizácia spoločnosti a najmä nárast online kasín. Práve produkt hracích automatov je najviac rozmanitý a tvorí najpestrejšiu ponuku online kasín. Oproti rulete, kartovým hrám sú práve online hracie automaty najviac rozvetvené a rozšírené čo sa týka typov, spoločností, ktoré ich vytvárajú, ale i tém, ktoré vyobrazujú. Preto si v online hracom priemysle zasluhujú osobitnú pozornosť, najmä v čase, keď ich popularita neustále rastie. Spomenuté 3 a 5 valcové automaty sú základnými typmi. Z nich najstaršími a najtradičnejšími sú fruit machines, teda „ovocné automaty“. Vizuálnu stránku automatov poňali realistickejšie 3D automaty, kde sa vďaka jedinečnej grafike, animáciám dostali bližšie k hráčom, ktorí sú fanúšikmi inovácií. Ďalší typ online hracieho automatu je i-automat. Ten púta Vašu pozornosť tak, že hoci vyzerá ako klasický 5-valcový online hrací automat, má vybudované interaktívne bonusové kolo. Hráč si sám môže ovplyvniť výšku bonusu, ktorý sa mu priráta. Niečo vo forme potvrdenia vlastnej „zručnosti“ k zisku bonusu. Ten nie je v i-automate ponechaný náhode. Alternatíva valcových automatov sú aj videoautomaty, ktoré verne imitujú práve viacvalcové hracie stroje. Priebeh hry riadi počítačový program a hráč si príde k štedrejším bonusom, jackpotom, niekedy aj k viac ako 100 rôznym výherným líniám. Iný typ automatu je progresívny automat. Ten je známy hlavne kvôli kumulovanému jackpotu z každého pretočenia hráčov nielen jedného druhu automatu, ale dokonca celej siete online kasín, ktoré daný druh propagujú a podporujú. Je tu samozrejme o čosi nižšia výhernosť práve kvôli jackpotu a popularite možnosti získania gigantického jackpotu.

TOP hry aj vývoj

Za všetky spomeňme Book of Ra, Sizzling Hot, Mega Moolah a asi snáď najznámejšiu Treasures of Thebes od najznámejšieho výrobcu týchto hier Synot.  Uvedené hry sú najviac populárne vo svete online hracích automatov v rôznych ich typoch. Online kasína ich vyvíjajú sami alebo ich preberajú od viacerých spoločností, ktoré sa venujú práve vývoju online zábavných softvérov a aplikácií. (Microgaming, NetEnt, Synot Games, NYX, Evolution Gaming…)

Foto: pixabay.com